Galögården


Gålögården


GålögårdenEn lägergård i skärgårdsmiljö

Gålögården erbjuder er grupp en vistelse i naturskön och trivsam miljö. Hela gården har plats för 64 personer. Rummen, 4 bäddsrum med dusch och toalett, är belägna i två olika hus, husen går att hyra var för sig. I separat byggnad finns storkök med matsal.
Kapellet, som tidigare tillhörde prins Oscar, passar utmärkt för gudstjänster, konfirmationer, vigslar och körer. Gården är belägen på halvön Gålö i Stockholm södra skärgård.

LÄGE:

Gålögården ligger mycket naturskönt i Gålö naturreservat i Stockholms inre skärgård, 40 km från Stockholms centrum. Badplats finns på promenadavstånd dels en mindre strand ca 10 minuters promenad genom skogsterräng eller 30 minuters promenad på landsväg till en större badplats, lite längre bort finns även bad från klippor.

ANLÄGGNINGEN:

Hela gården har plats för 64 personer. Rummen, 4-bäddsrum med dusch och toalett, är belägna i två olika hus; Norrgården och Södergården, som också går att hyra var för sig. I separat byggnad finns Storkök och Matsal. Köket är ett basutrustat storhushållskök. I matsalen som rymmer upp till 70 personer finns en öppen spis.
Kapellet som tidigare tillhörde prins Oscar Bernadotte passar utmärkt för gudstjänster, konfirmationer, vigslar och körer. Gården är belägen på halvön Gålö i Stockholms södra skärgård och nås enklast med bil men det finns även bussförbindelser till Västerhaninge pendeltågsstation.
Runt gården finns fina planer för olika former av sportaktiviteter och lek. Sandstrand finns på 10 minuters gångavstånd och vill man hellre bada och sola vid klipporna med vidsträckt utsikt över havet och skärgårdsöar får man promenera 30 minuter. Man kan även promenera i skogen och plocka bär och svamp. Vi har även en fin lägerplats där man kan mysa runt elden och skulle det vara eldningsförbud har vi grillar att låna ut till korvgrillning.

 

UPPLEVELSER

Runt hela Gålö finns det över 3 mil vandringsleder som går genom fantastisk natur fylld av vilda djur. Har man tur och är morgonpigg kan man se älgar går rakt igenom anläggningen och rådjuren gästar oss hela dagen. Räven smyger omkring både dag och natt och vi har en bäverhydda vid båtbryggan, de är lite skygga men är man uppe i gryningen så kan man se dem simma ut och in i hyddan. I närheten finns Stegsholms gård med sommaröppet café och en del aktiviteter.

ADRESS

Oxnövägen 94
137 96 Haninge 

Tel +46 (0)8 646 12 55

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
www.klubbensborg.se

VÄGBESKRIVNING

Med bil väg 73 mellan Stockholm och Nynäshamn, avfart Dalarö och därefter avfart mot Gålö.
Åk 6 km rakt fram, tills skylten Gålögården dyker upp.
Med pendeltåg till Västerhaninge och sedan buss 845 mot Västra Bondäng, hållplats Dyvik

ÖPPETTID

1/4 - 30/11

Sök din anläggning här!

Anläggningstyp
Omgivning
Utrustning