Hjälmargården

Hjälmargården

HjälmargårdenKonferens- läger och turistanläggning vid Hjälmarens södra strand, öppet året runt. Restaurang och konferensdel för 200 personer. Stor sommarkyrka. Logi i enkel-, dubbel-, flerbäddsrum och stugor. Totalt 200 bäddar många med wc/dusch. Även camping med 140 elplatser. Hjälmargården har stora gräsytor för lek och idrott. Sandstrand, minigolf, kanoter, båtbrygga, bastu och lekplatser. Anläggningen är tillgänglighetsanspassad.

LÄGE:

Hjälmargården ligger vackert belägen i byn Läppe vid Hjälmarens strand.
Avstånd till Örebro: 50 km, Katrineholm: 35 km, Stockholm: 170 km

ANLÄGGNINGEN:

Hjälmargården drivs av Kristen samverkan mellansverige. (Ett distrikt inom Evangeliska frikyrkan.) Vi kan erbjuda logi för upp till 200 personer i stugor och vandrarhem. Restaurang för 200 personer. Campingplats vid sjökanten. Kaffestuga från 1700-talet.

KONFERENSER:

Hjälmargården har ett flertal konferenslokaler och grupprum. I vår största konferenslokal finns plats för 200 personer. Eftersom vi vet att kreativiteten når högre höjder i miljöer av rymd och ljus har vi format våra lokaler därefter. Lokalerna är utrustade med den senaste tekniken. (Nybyggt 2006)

UPPLEVELSER:

För de som vill aktivera sig kan vi i samarbete med erfarna aktörer erbjuda samarbetsövningar, sumobrottning, klättervägg, lerduveskytte etc.
På gården finns även aktiviteter såsom bangolf, kräftfiske, badplats, lekplats, kanoter, optimistjollar och promenadslinga vid sjön. Ett gott förslag är även att avsluta dagen i vår vedeldade bastu. I vår närhet finns ”outlet shopping”, Julita gård (lantbruksmuseum), antikvariat, slott, äventyrsbad.

ADRESS

Hjälmargårdsvägen 1,  Läppe
643 95 Vingåker

Tel +46 (0)151 73 09 80

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
www.hjalmargarden.se

VÄGBESKRIVNING

Väg 214, 50 km sydost om Örebro, 38 km från Katrineholm, 10 km från Vingåker.

ÖPPETTID

Helår

Sök din anläggning här!

Anläggningstyp
Omgivning
Utrustning

Translate