Heljarödsgården

Heljarödsgården

Heljarödsgården

Vacker kringbyggd korsvirkesgård med anor från 1700 talet. Väl lämpad för såväl läger som enskilt boende med vila och rekreation i naturskönt kustlandskap.
Vi har 9 rum, med totalt 30 sängar. Ett fåtal husvagnsplatser med el. En rumslägenhet med pentry, toa och dusch.

Öppet för drop-in-gäster helår efter förbokning.


LÄGE:

Vackert belägen vid Skäldervikens strand. Fågelskyddsområde 200 m från anläggningen. Vackra promenadvägar. 10 km till Ängelholm, 15 km till Höganäs (cykelavstånd) med trevligt museum, flera outletbutiker, eurostad, 25 km till Helsingborg med närhet till Helsingör/Köpenhamn. Konstnärs-och keramikbygd. 3 golfbanor inom några mil. Nära till Kullaberg och naturreservat. Bjärehalvön med många golfbanor och vacker natur några mil bort. Café 200 m från anläggningen.
Cykelvägen mellan Ängelholm och Jonstorp, och vandringsleden Kullaleden mellan Helsingborg och Utvälinge, passerar gården.

ANLÄGGNINGEN:

rum, brasrum och matsal, lektionssal för 15 (30) personer med Whiteboard. Samlingsrum med kök för självhushåll. 1 rum med dusch, toalett o pentry. Övriga rum dusch och toalett i korridor.  Kyrksal med plats för 125 personer.

UPPLEVELSER:

Vacker innergård omsluten av de gamla korsvirkeshusen från 1700 talet. Här kan man njuta av solen, fika och stressa av. Stor trädgård med lekplats för barnen. Fotbolls- och volleybollplan. Grillplats. Lyssna till underbar fågelsång på våren. Möjlighet att se många fågelarter som häckar i fågelskyddsområdet när de rastar på sin väg till häckningsplatser norröver eller återvänder på hösten. Dagsutflykter till Kullaberg med utmärkta vandringsleder. Spela golf på de många golfbanorna i närheten. Ta en promenad till Farhultsbaden med lång sandstrand. Några mil bort ligger Helsingborg med tät färjetrafik till Helsingör med Kronborg. Besök Kärnan i Helsingborg, eller Sofiero och Fredriksdal. Fiska öring på våren. Besök församlingens kyrkor i Farhult eller Jonstorp. Upplev ”Musik i Kullabygd” - konsertserie i olika kyrkor under en vecka i början av juli. Konstrunda, konstutställningar på Krapperups konsthall och privata konstateljéer.

ADRESS

Farhultsvägen 383

263 93 Höganäs 


Tel +46 (0)42 680 24

www.heljarodsgarden.se

VÄGBESKRIVNING

XX

ÖPPETTID

Hela året

Sök din anläggning här!

Anläggningstyp
Omgivning
Utrustning

Translate